Zoutwaterprothesen: waarschijnlijk het beste materiaal voor een borstvergroting

zoutwaterprothesen

Wanneer je van plan bent voor een borstvergroting te gaan, dan weet je misschien dat je hierbij kunt kiezen uit verschillende soorten. Hiermee bedoelen we dat er met diverse soorten materiaal voor deze vergroting gezorgd kan worden. Een van meest populaire vormen bestaat tegenwoordig uit de zoutwaterprothesen. Interessant hieraan is dat de vulling van deze prothesen dus inderdaad zoutwater is. Dit is een lichaamseigen stof. Daarom wordt een dergelijke prothese goed opgenomen door je lichaam, wat de kans op problemen bij voorbaat al enorm reduceert. Als er onverhoopt toch eens zoutwater je lichaam in lekt, dan plas je dat ook gewoon uit. Gevaarlijk is dat dus allerminst.

Hieronder lees je wat je moet weten over de operatie waarbij zoutwaterprothesen worden aangebracht.

zoutwaterprothesen

Wat moet je weten over de operatie

Als er vastgesteld is dat er genoeg plek is om de prothesen aan te brengen, dan zullen deze dikwijls geplaatst worden tussen de borstspieren en de borstklieren. In de plooi onder de borst wordt een kleine incisie gemaakt. Er wordt een holte gecreëerd waar dan de prothese in aangebracht wordt. Aan deze operatie houd je vervolgens geen opvallend litteken over.

Belangrijke informatie over het herstel

Na de operatie is het logisch dat de borsten behoorlijk gespannen aanvoelen. Dit is niet zo raar als je je bedenkt dat er ook nog sprake zal zijn van een zwelling. Met het verstrijken van de dagen en weken nemen de zwelling en de spanning normaal gesproken wel af. De eerste drie weken kun je wel het best bijvoorbeeld een sportbeha dragen. Verder is het verstandig de eerste zes weken na de operatie geen zware lichamelijke inspanningen te verrichten. Na drie maanden kun je tenslotte het resultaat van de operatie echt goed beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *