YouTube adverteren interessant voor jou?

Je volgt de grand prix van F1 op youtube en je krijgt een advertentie over actie op de nieuwe gillette shaving apparaat, je klikt skip ad en 5 minuten later komt dezelfde advertentie. Na 3 keren kijken naar dezelfde ad besluit je om de nieuwe gillette te bestellen ondanks je al een gilette set thuis hebt staan. Dit is 1 van de kleine voorbeelden waar de klant wordt beïnvloed via YouTube adverteren. Youtube adverteren speelt een psychologisch oorlog op de klant waarbij hij of haar iets moet kopen ondanks ze het niet dringend nodig hebben. Youtube is is de beste platform om jouw doelen als bedrijf bekend te maken aan het publiek omdat na Google is YouTube de grootste zoekmachine ter wereld en omdat meer dan 1,9 miljard gebruikers op YouTube zitten. YouTube adverteren plaatst de link tussen mensen die geïnteresseerd zijn in wat je hebt te bieden als bedrijf, youtube heeft een speciale functie waarbij het monitort wat de klanten allemaal zoeken. Op basis van hun zoekgedrag kan jij als bedrijf een strategie bedenken om hun makkelijk te bereiken met jouw diensten.

Voordelen van Youtube adverteren

Met het gebruik maken van youtube adverteren kan je doelgericht jouw publiek zoeken. Een voorbeeld je hebt een car dealership. Je bent al 2 jaren bekend maar je bedrijf lijdt aan de verliezende hand want je krijgt niet veel klanten. Je vraagt een paar van je vrienden die ook een zaak hebben en zij vertellen je over hoe zij youtube hebben gebruikt om hun klanten te krijgen. Je komt te horen waarom zij Youtube als social media platform hebben gebruikt om hun bedrijf bekend te maken, je krijg te horen dat Youtube een na de grootste zoekmachine is naast Google, volgens de statistieken blijkt dat in Nederland 7,2 miljoen gebruikers Youtube channel hebben waarvan 1,3 miljoen dagelijks erop is. Bovendien wordt je geïnformeerd dat YouTube een functie heeft dat je laat wijzen hoeveel mensen jouw advertentie hebben bekeken en op basis daarvan strategieën suggereert om meer van een zulke groep mensen te krijgen.

Een YouTube channel starten

Om meer klanten te krijgen is het handig om een YouTube channel te starten. Uit de statistieken blijkt dat veel mensen interesse tonen voor how-to videos, dus als jij videos kan maken hoe je banden verwisseld of auto wimpers vervangd maak je meer kans dat mensen jouw channel gaan abonneren en uiteindelijk gaan zoeken naar jouw car dealership.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *