Carrière switch? Wordt rijinstructeur!

In deze onzekere tijden geldt voor velen van ons ook onzekerheid wat betreft ons werk. Het coronavirus betekent voor veel mensen werkloosheid of onzekerheid of ze hun baan nog wel kunnen behouden. Daarom is het goed om na te denken over de mogelijkheden. Wat als je baan komt te vervallen, wat zou je dan willen doen? Een van de mogelijkheden is om je om te laten scholen tot een beroep in een nieuwe richting. Zo kun je bijvoorbeeld een rijinstructeur opleiding doen en een nieuwe carrière als rijinstructeur aan te gaan!

Een sociaal beroep

Als rijinstructeur is geen een dag hetzelfde. Je zit elk uur weer met iemand anders in de auto en hebt zo de kans om je leerlingen te leren kennen en op te leiden tot verstandige weggebruikers. Rijinstructeur zijn is een sociaal beroep. Je kunt je misschien zelf nog wel herinneren tijdens je rijlessen hoe gezellig het kan zijn met je rijinstructeur in de auto. Of misschien had je wel een hele saaie rijinstructeur die geen woord zei. In dat geval heb je de kans om hier verandering in te brengen en de rijinstructeur te worden die je zelf graag zou hebben gehad!

Leidt mensen op tot verstandige weggebruikers

De voornaamste taak van een rijinstructeur is om mensen op te leiden tot veilige weggebruikers. Jouw beroep draagt bij aan de veiligheid van het verkeer. Jouw functie als rijinstructeur is daarom ook alles behalve onbelangrijk. De manier waarop jij les geeft aan jouw studenten heeft direct invloed op het verkeer. Jij leert mensen hoe ze met een auto in het verkeer dienen om te gaan. Dit is een geweldige kans om verandering in de verkeerssituatie te brengen als jij je vaak ergert aan het rijgedrag van anderen als je deelneemt aan het verkeer.

Niemand vergeet zijn/haar rijinstructeur

Als rijinstructeur ben je een belangrijk persoon in het leven van al jouw studenten. Zonder jou zouden ze zich niet kunnen voorstellen hoe het is om zelf auto te kunnen rijden. Maar dankzij jouw lessen en ervaringsdeskundigheid zijn jouw studenten verstandige en zelfverzekerde weggebruikers geworden. De meeste mensen hebben maar één rijinstructeur in hun leven. De kans dat ze jou vergeten als hun rijinstructeur is daarom ontzettend klein. Niemand vergeet zijn eerste rijinstructeur en de ervaringen tijdens de rijlessen. Als dat geen mooie en eervolle gedachte is, dan weet ik het ook niet!

Rijinstructeurs zijn belangrijk. De wereld kan niet zonder. En daarom weet je dat als je kiest voor een rijinstructeur opleiding, de keuze juist is. Dus wacht niet langer en kies voor deze carrière switch. Je zult weer plezier in je werk ervaren en het leven van vele mensen veranderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *