Wat houdt de mediamix in

Mediamix is een verzamelnaam voor alle soorten media die gebruikt kunnen worden door bedrijven om een bepaalde boodschap uit te stralen. De mediamix bestaat uit zowel online als offline kanalen. Voor bedrijven wordt het ten zeerste aangeraden om alle vormen van media in te zetten als uiting van het bedrijf. Om tot een goede invulling te komen van de mediamix hebben wij hieronder een aantal onderdelen voor je uitgelicht.

Website 

Eén van de belangrijkste vormen die je kunt gebruiken als reclame is natuurlijk je website. Een website wordt niet direct gezien als een mediakanaal. Echter vinden wij dat deze zeker niet mag ontbreken in de mediamix. Op een website kun je namelijk laten zien wie je bent, wat je doet en wat je wilt bereiken. 

Google

Via Google kun je door middel van SEO en SEA een potentiële klant kennis laten maken met jouw product. Je kunt Google als het ware inzetten als een hulpmiddel voor het genereren van verkopen. Hierbij is SEO gratis en SEA betaald.

Social media

Ook zijn er verschillende social media kanalen waarop je actief kunt zijn. Denk aan Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Ook hiervoor geldt dat je gratis berichten kan plaatsen of advertenties in kunt zetten om producten te promoten. 

Offline marketing

Bij offline marketing kun je denken aan billboards. Dit zijn borden die langs de weg geplaatst worden met een bepaalde boodschap. Daarnaast kun je ook lichtreclame gebruiken om je bedrijf op te laten vallen. Deze lichtreclame kun je krijgen bij Nedlite. Daarnaast kun je offline marketing ook in zetten in de vorm van visitekaartjes of flyers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *