Schoenenmode

Je hebt ze elke dag aan en ze zijn er in allerlei soorten en maten, schoenen. Je kent het wel die mooie aanbiedingen die voorbijkomen voor weer een nieuw model schoenen. Schoenen zijn hot en bepalen steeds meer het modebeeld. Schoenen zijn er ook al sinds vroegere tijden. Aangenomen wordt dat in de periode rond 10.000 voor Christus schoeisel voor het eerst in gebruik genomen werd. De schoenen waren destijds gemaakt van dierenhuiden en voornamelijk bedoeld als bescherming tegen de kou. De huid maakte men schoon met vuurstenen en werd ingewreven met vet. Hierdoor kreeg het leer een soepele pasvorm. Dit werd vervolgens met een touwtje of stukje leer om de voeten gebonden. Vanaf de 16e eeuw was Frankrijk voorloper op het gebied van schoenenmode. In de 20e eeuw duurden modetrends veel korter dan in de voorgaande eeuwen, er is geen eenduidig modebeeld voor deze eeuw aan te wijzen. In de huidige tijd volgen de trends elkaar zo snel op dat het bijna niet meer bij te houden is.

Schoenentrends

Het najaar is alweer even begonnen en de winter staat al bijna voor de deur. Op het gebied van schoenen zijn de nieuwe collecties ook weer te verkrijgen. De schoenentrends voor de herfst en winter 2020/2021 zijn weer heel verrassend en vernieuwend. Maar naast alle nieuwe modellen doen de sneakers het ook nog steeds goed. De Veja heren sneakers met het zo bekende logo zijn verkrijgbaar voor diverse gelegenheden. Ook de Veja dames zijn weer volop verkrijgbaar. Verder zien we als nieuwe trend de combat boots. Met deze stevige boots kom je niet alleen letterlijk de herfst en winter door, ook op modegebied tel je helemaal mee. Het hoge model, de grove zool en de diepzwarte kleur zijn de blikvangers van deze boots. Verder zijn de hoge laarzen en laarzen met vierkante neuzen deze winter in de mode.

De toekomst van de mode

Duurzaamheid en milieu zullen de komende jaren een steeds belangrijkere plaats in nemen in de modewereld. Uiteindelijk gaan we ook met kleding en schoenen in de toekomst naar een circulaire economie en gebruiken we gedragen kleding als grondstof voor nieuwe kleding. De ‘oude’ stof wordt dan gebruikt om nieuwe stof van te maken. Ook het kopen van tweedehands kleding is in opkomst. Vroeger had dat een armoedig imago, iets dat je vooral deed omdat je geen geld had. Maar tegenwoordig is het een trend om tweedehands te shoppen. Zelf kan je ook een grote invloed op de ontwikkelingen hebben. Duurzame mode kan je stimuleren door het te kopen, hetzelfde geld voor tweedehands kleding. De trend zal dus verschuiven naar duurzaam en hergebruik van materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *