Palmbomen en de kokosnoten

Er zijn vele soorten tropische bomen maar de palmboom is een van de meest bekenden,

een lange boom met een harig soort harde schors die hoog opgaat in de lucht en uitkomt in een bed van grote bladeren. De palmboom is een teken van tropische omgeving en als je er één ziet denk je gelijk aan zon, strand, en lekker weer. Het is natuurlijk ook heerlijk om op het strand te zitten onder de schaduw van een palmboom en te genieten van het strand. De palmboom is een typisch teken van vakantie en relaxatie en als je op vakantie gaat naar een tropisch of warm gebied kun je er zeker van zijn dat je er een tje tegen zult komen.

Kokosnoten

De palmboom heeft ook een heel bijzonder bijproduct dat hoog onder de bladeren zit van deze prominente boom: de kokosnoot, een bijzonder soort noot dat gebruikt kan worden voor een grote variëteit producten. Hier zijn er een paar met de gebruikswijzen ernaast:

Kokosnootmelk, de kokosnoot komt standaard met kokosnoot melk je kunt het drinken en gebruiken in het maken van gerechten. kokosnoot melk is gezond en kan ook verdund worden met water voor hen die niet al te dol zijn van de smaak.

Kokosolie, kokosolie wordt gebruikt voor bakken en is een gezonder alternatief dan boter of normale olie. Kokosolie wordt overigens ook gebruikt in haarproducten.

Kortom, kokosnoten zijn één van de meest gebruikte stoffen in producten en kan in zoveel manieren gebruikt worden.

Tropische reisbestemmingen

De palmboom heeft natuurlijk heel veel plekken die het zich thuis eigent, dit zijn drie plekken er drie die zeker interessant blijken:

De seychellen: Deze archipel ligt voor de Afrikaanse oostkust, ten noorden van Madagaskar. Ideaal voor duik- en snorkel liefhebbers, je kunt er prachtige koraalriffen en walvishaaien zien.

Jamaica: Witte zandstranden, een dromerig blauwe zee, relaxte reggae muziek en een prachtig binnenland. Het eiland heeft heerlijk eten en prachtige landschappen.

Koh Kood: Op Koh Kood vind je mooie zandstranden, een overweldigende groene omgeving en vooral rust. Het eiland bestaat vooral uit jungle dus het is altijd mogelijk om op avontuur te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *