Is een fysieke kalender nog steeds nuttig?

Kalenders, Bij de een hangt er nog eentje in de wc en bij de ander is deze allang vervangen door een digitale variant. Fysieke kalenders lijken misschien ouderwets, maar doordat het vervangen is door een digitale versie betekent nog niet dat de papieren kalender geen nut meer heeft. Dit zijn de voordelen van een echte, fysieke kalender.

De voordelen van het bijhouden van een kalender

Een kalender aan de muur of op een bureau heeft een aantal voordelen. Mensen kunnen belangrijke data en afspraken op één plek verzamelen waar ze elke dag te zien zijn. Het is ook heel gemakkelijk om de tijd bij te houden, vooral als je naar deadlines toe werkt of een overzicht van de hele week wilt hebben.

Bovendien kan het herschikken van de volgorde van gebeurtenissen net zo makkelijk als het verschuiven van een paar stukjes papier. Ten slotte gaat het er niet alleen om wat je op de kalender zet: met dat fysieke voorwerp wordt je er vaker aan herinnerd. Dan kijk je vaker op je kalender dan dat je eenmaal per dag op een digitale kalender zou kijken.

Waar kan je een bureaukalender voor gebruiken?

Sommige mensen gebruiken hun kalender om alles op te schrijven wat ze moeten onthouden. Een maandoverzicht helpt je te zien wanneer bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Anderen gebruiken een wand planner om hun week of zelfs hun dag van tevoren te plannen. Door specifieke taken voor elke dag in te plannen, wordt het heel duidelijk wanneer iets gedaan moet worden en wat voor planning er nodig is in vooraf.

Waarom een fysieke kalender beter is dan een digitale

Er zijn verschillende redenen waarom een fysieke kalender van www.kalendergigant.nl op jouw bureau of aan de muur nog altijd veel nuttiger is dan zijn digitale tegenhanger:

  •  Met een fysieke kalender zie je in één oogopslag wat er gebeurt en wanneer; dat kan niet met een smartphone app.
  • Een papieren agenda is een fysieke herinnering aan alle deadlines en afspraken.
  • Het is veel gemakkelijker om de tijd bij te houden op een papieren kalender dan op een digitale, vooral wanneer er verschillende evenementen  vlak achter elkaar plaatsvinden.

Tot slot: ook al heeft de smartphone de ouderwetse bureaukalender allang vervangen, dat betekent niet dat papieren kalenders nutteloos zijn. Veel mensen gebruiken ze om hun week of zelfs hun dag van tevoren te plannen, terwijl anderen genieten van de voordelen van het hebben van belangrijke data en afspraken allemaal verzameld op een plaats voor gebruiksgemak. En er gaat niks boven het gevoel van schrijven op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *