Houtgestookte pizza oven: wat is het en hoe werkt het?

Wil je eens wat anders dan vlees op de barbecue? Dan zou een pizza oven een uitstekend idee zijn. Lees hier wat het is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.  

Wat is het? 

Een pizzaoven houtgestookt is een pizza oven die hout gebruikt als brandstof voor het creëren van de warmte die nodig is om de pizza's te bakken, simpel gezegd. Met een pizzaoven kun je heerlijke authentieke pizza's bereiden.  

Hoe werkt een pizzaoven?

De oven is heel gemakkelijk in gebruik. Je legt ten eerste achterin de oven een aantal stukjes hout en daarvoor een aantal grotere stukken. Vervolgens is het tijd m een vuurtje aan te maken in de oven en moet je wachten tot te oven goed heet is. Ondertussen kun je je pizza alvast voorbereiden met de ingrediënten naar keuze. Zodra de oven dan goed heet is kun je de pizza de oven in schuiven. Voor een geleidelijke loop van de garing ervan moet je af en toe de pizza in het rond draaien. Zodra de pizza vervolgens klaar is kun je genieten van jou zelfgemaakte, zelfbereide Italiaanse pizza.  

Belangrijk voor het maken van de pizza's is het houtsoort die gebruikt wordt ook van belang. Er zijn verschillende aandachtspunten om het juiste hout te vinden. Denk bijvoorbeeld aan gedroogd hout. Droog hout brandt namelijk veel sneller en is daarbij ook schoner. Daarnaast kun je het beste onbehandeld en schoon hout gebruiken. Er mogen dan geen resten van verf of lijm aanzitten. Dit zorgt namelijk voor veel rook en roet. Dit kan daarbij dan invloed hebben op de smaak van de pizza. Ook is dit niet gezond voor je.  

De voordelen 

De pizza's zijn snel te maken. Een pizza bak je met de houtoven in een recordsnelheid. In enkele minuten staat de pizza klaar en kun je de een na de andere maken. Zo kun je wel tegelijk met vrienden of familie eten. Daarnaast heeft een pizzaoven ene snelle opwarmtijd. Maar daarnaast blijft de oven ook lang, goed warm. Daarnaast kun je een pizzaoven ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo kun je de oven ook gebruiken voor andere gerechten. Op die manier is het ook nog eens multifunctioneel. Je kunt met de oven ook heerlijke verse broden bakken, erg leuk om zelf te doen natuurlijk! Ook erg belangrijk: de smaak van de pizza die in een houtgestookte oven is gemaakt is beter dan een normale oven. Met de houtoven droogt de pizza niet uit en behoudt het de smaak.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *