Heb jij iets aan VCA trainingen?

Iedereen kan baat hebben bij VCA trainingen. Of je nu op zoek bent naar een baan of juist al in dienst bent. Zelfs als werkgever kunnen VCA trainingen handig zijn. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De trainingen bereiden je voor op een VCA examen. Als je dat examen haalt, krijg je een certificaat. Daarmee laat je op papier zien dat je in staat bent veilig en gezond te werken en daarbij ook rekening kunt houden met het milieu. Er zijn twee soorten VCA trainingen en examens: VOL en basis.

Basis VCA

De basis VCA is voor iedereen te volgen. Door dit examen te halen kan je net een streepje voor hebben op andere kandidaten voor een functie. Maar ook wanneer je voor jezelf werkt, kan een basis VCA een mooie aanvulling zijn om jezelf te verkopen aan potentiële klanten. Het is simpelweg een bewijs van veilig kunnen werken dat je niet verplicht bent om te hebben, maar dat wel de voorkeur kan verdienen boven iemand die zo’n certificaat niet heeft. Daarom kies je voor het volgen van VCA trainingen.

VOL-VCA

De andere optie is het VOL-VCA. Deze training is gericht op mensen in een leidinggevende functie. Je kunt de trainingen ook volgen als je gewoon de ambitie hebt om door te groeien naar een leidinggevende functie. Of wanneer je solliciteert voor een leidinggevende functie natuurlijk. Het verschil met de basis VCA trainingen is dat je bij de VOL-VCA trainingen ook het stukje leidinggeven meeneemt. Je leert dus ook hoe je team aan te sturen op een manier die veilig is en blijft voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *