Heb jij een nieuw LED paneel nodig? Hier moet je aan denken

Is het tijd om een nieuw LED paneel aan te schaffen voor jouw winkel, kantoor of bedrijf? Dan zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Met de vele opties die er zijn, kun je het LED paneel creëren dat precies past bij de ruimte die jij wilt verlichten.

Kies het LED paneel dat bij jouw wensen past

Allereerst is het belangrijk na te denken over het formaat dat het LED paneel dient te hebben. Populaire LED paneel formaten zijn 30×30, 60×60 en 30×120. Als je een groot plafond wilt bedekken is een paneel van 60×60 aan te raden. Dit is een erg gangbaar formaat waarmee je gemakkelijk grote ruimtes verlicht. Behalve het formaat is ook de kleur van het licht iets waar je over na kunt denken. Ga je voor koel licht, warm licht, of neutraal licht? In een horeca omgeving zal warm licht een fijnere sfeer geven, terwijl koel licht in een kantoorpand de productiviteit kan verhogen. Ook met vormen kun je variëren. Zo kun je gaan voor een klassiek vierkant paneel, maar zou je ook kunnen kiezen voor rechthoekige of zelfs ronde panelen. Je kunt jouw paneel precies afstemmen op jouw wensen om zo de ruimte zo passend mogelijk te verlichten.

Inbouw of opbouw panelen

Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen een LED paneel inbouw en een LED paneel opbouw. Als je wilt gaan voor optimale lichtopbrengst en een strak geheel, kies dan een inbouw paneel. Deze panelen worden weggewerkt in het plafond of de wand en worden op die manier onderdeel van de ruimte. Mag het paneel wat meer opvallen? Dan kan een opbouw paneel een uitkomst zijn. Opbouw LED panelen worden aan de oppervlakte gemonteerd, waardoor ze meer uitkomen en de ruimte dynamischer maken.

LED panelen in systeemplafonds

Tot slot is het ook mogelijk om LED verlichting in een systeemplafond te verwerken. LED panelen voor het systeemplafond zijn er in zwart of wit en worden altijd ingebouwd. Een systeemplafond met verlichting is een goede oplossing voor een ruimte waar verder weinig lichtbronnen beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte zonder natuurlijk licht omdat er geen ramen zijn. Of een plek waar het lastig is om losse lampen neer te zetten en te verplaatsen. Met een verlicht systeemplafond creëer je zelfs in dit soort ruimtes mooi licht en een goede sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *