Hardhouten palen gaan heel lang mee

Wanneer je een nieuwe schutting, schuur of veranda gaat maken, dan is het slim om, voor je begint met bestellen van materiaal, eerst eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden en prijzen. Het idee is dat hardhout en hardhouten palen duurder zijn, en dat is dan ook wel zo, maar deze gaan wel langer mee dan, ik noem maar wat, vurenhout. Wil je lekker ieder jaar weer klussen aan de schutting, de schuur of de veranda? Kies dan vooral voor wat zachter hout. Heb je geen zin in gedoe? Kies dan voor hardhout en hardhouten palen. Hardhouten palen bestel je gewoon online en je kunt ze laten bezorgen of zelf afhalen op één van de 48 afhaallocaties in heel Nederland. Dat is wel zo gemakkelijk!

Wat zijn hardhouten palen eigenlijk?

Hardhouten palen zijn palen die gezaagd zijn van hardhout. Ze zijn uit één stuk en daardoor zeer ongevoelig voor weersinvloeden. Hardhouten palen kunnen, wanneer je ze op de juiste manier verwerkt heel erg lang meegaan. Het is en blijft van belang dat je de palen nooit direct in de grond zet. Gebruik altijd beton om de paal te beschermen tegen het vocht in de grond. Dit zorgt ervoor dat de paal én heel stevig staat én veel langer meegaat.

Hardhout heeft toch een keurmerk?

Sterker nog: hardhout kan voorzien zijn van twee keurmerken: PEFC en FSC. De laatste kennen we allemaal, deze geeft aan dat het hier gaat om 100% hout. Maar ook het PEFC keurmerk is belangrijk. Beide keurmerken geven aan dat op een verantwoorde manier aan bosbouw wordt gedaan. De aarde wordt goed behandeld en ook de mensen die in deze bosbouw werken krijgen goed betaald en goede arbeidsvoorwaarden. Verantwoorde bosbouw wil zeggen dat er niet zomaar complete stukken tropisch regenwoud worden gekapt. Er wordt gekapt met een bepaald doel én er worden weer bomen voor in de plaats gezet. Dit geeft de bossen tijd om zich te herstellen.

Kies voor het juiste hout voor jouw klus

Het is echt niet altijd nodig om te kiezen voor hardhout. Ga je, bijvoorbeeld, een scheidingswandje plaatsen? Dan kun je voor het binnenwerk prima uit de voeten met een wat zachtere houtsoort. Het gaat er dan vooral om dat je gipsplaat kunt bevestigen. Wil je een vlonder maken rond je vijver? Dan is het juist weer wel verstandig om te kiezen voor hardhout. Zo'n vlonder heeft nogal wat te verduren en door hardhout te gebruiken gaat deze een stuk langer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *