Grond verzetten met shovels

Shovels zijn de alleskunners onder de rijdende werktuigen en staan ook wel bekend als wielladers of laadschoppen. De shovels staan bekend als alleskunners omdat ze kunnen worden gebruikt om te graven, de grond op te tillen en de grond te vervoeren. De shovels worden in meerdere sectoren ingezet. Er zal grond moeten worden verzet wanneer er bijvoorbeeld weg moet worden aangelegd. Shovels kunnen ook worden ingezet bij mechanisch bestraten en is dus een onmisbaar voertuig in de wegenbouw

Ook in de agrarische sector is de shovel niet weg te denken. Een shovel is echter niet alleen handig in bijvoorbeeld een groot weiland, maar ook in de stallen. Doordat shovels vrij smal zijn, zijn ze makkelijk op smal terrein te gebruiken. Dus ze komen ook goed van pas in een stal. Dat shovels makkelijk te besturen zijn op een smal terrein komt door de zogenaamde knikbesturing. Bij een knikbesturing heeft de machine een constructie waardoor deze in het midden kan knikken en er hele korte bochten genomen kunnen worden.

Verschillende wielen voor optimaal gebruik

Nu hoor ik u denken: hoe kan het nu dat een shovel uit de voeten kan op zowel een stevige ondergrond waar een weg wordt aangelegd als op land waar gewassen verbouwd worden? Dan komt doordat shovels op verschillende wielen kan worden geplaatst. Het is mogelijk om ‘normale’ wielen te gebruiken. Deze zijn natuurlijk wel een stuk groter dan de wielen die op een personenauto zitten. Maar een shovel kan ook op rupsbanden rijden. Wanneer er veel grip nodig is of wanneer er op ruig terrein wordt gewerkt, dan komt een rupsband goed van pas. Maar normale banden hebben als voordeel dat ze geen beschadigingen aan het wegdek toebrengen en wendbaarder zijn.

Multifunctionele voorzetstukken

Niet alleen is de shovel een alleskunner wanneer het op wielen aankomt, ook voor het gebruik is die multifunctioneel. Dit komt doordat er verschillende voorzetstukken op de hefarm geplaatst kunnen worden. Door de verschillende graafbakken, puinbakken en grijpers kan de shovel voor verschillende doeleinden ingezet worden. Er kan zelfs een bezem op de hefarm worden gezet, zodat een nieuwe weg helemaal spic en span opgeleverd kan worden.

Op trucks.nl kunt u terecht als u op zoek bent naar een shovel te koop. Er is uitgebreide keuze uit meerdere bekende merken, verschillende prijsklassen en natuurlijk verschillende uitvoeringen. Of u nu op zoek bent naar een gebruikte of gloednieuwe shovel, bij trucks.nl bent u aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *