Fedora hoed

Ben je op zoek naar een mooie soort hoed die bij elke outfit goed past? Dan is het aan te raden een fedora hoed aan te schaffen. Een fedora hoed is een bijzondere hoed die al een lange tijd bestaat. De hoed heeft de naam fedora gekregen omdat de hoed afkomstig is uit een toneel stuk van het jaar 1882. Tijdens dit toneel stuk droeg de heldin een fedora hoed. Dit toneel stuk werd erg populair over de jaren heen en daardoor zijn steeds meer bekende mensen de fedora hoed gaan dragen. Op de dag van vandaag kun je veel bekende mensen op straat zien lopen met de hoed. Kijk bijvoorbeeld maar naar mensen zoals Harrison Ford, Johnny Depp en ook Al Capone is regelmatig te stoppen in een Fedora hoed.

 Wat is een Fedora hoed?

Een fedora hoed moet je kopen wanneer deze bij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een hoed dat de juiste vorm heeft en de juiste breedte van de rand. Een fedora hoed wordt gekenmerkt door een gleuf die in de hoed zelf zit. Elke hoed heeft weer net een andere soort gleuf. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een stoer heren model dan zal je zien dat de vorm en de gleuf hiervan anders is gedaan dan wanneer je een fedora hoed voor vrouwen zult aanschaffen. Een andere soort hoed dat erg stoer si en ook verkrijgbaar is bij hatland zijn bijvoorbeeld de Trilby hoeden. Wel hebben deze een wat kleinere rand.

 Klasse

Een fedora hoed is dus zowel voor mannen als vrouwen aan te raden en is dan ook een klasse die vrijwel het hele jaar door gedragen kan worden. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een fedora hoed in de basis kleuren zoals wit en zwart, maar ook is het mogelijk om een feodra hoed in een wat fellere en meer opvallendere kleur aan te schaffen. Op hatland kun je kiezen uit een groot aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *