Besparen op je zorgverzekering 2021

Wil je volgend jaar ook niet te veel betalen voor je zorgverzekering? Dan is het handig om de komende dagen nog even goed te kijken of je geen geld kan besparen op je zorgverzekering 2021! Je hebt namelijk tot 31 december de tijd om over te stappen naar een andere, goedkopere zorgverzekering. Wanneer je besluit om dit niet te doen zal je huidige zorgverzekering automatisch met een jaartje worden verlengd. Wil je ook geld besparen op je zorgverzekering? Lees dan zeker deze tips even goed door.

Vergelijken

Het is handig om je huidige zorgverzekering even te vergelijken met de andere zorgverzekeringen op de markt. Jaarlijks wijzigen zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden waardoor jouw pakket ergens anders een stuk goedkoper kan zijn. Door jouw wensen in te vullen op zorgkiezer.nl zul je direct een overzicht krijgen van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw eisen, zo weet je in ieder geval zeker dat je nooit te veel betaalt.

 Betaal per jaar

Niet veel mensen doen het, maar het is vaak wel mogelijk: per jaar betalen. Door je zorgverzekering vooruit te betalen krijg je in veel gevallen een aannemelijke korting. Deze korting kan oplopen tot wel tientallen euro’s. Wanneer je het geld toch hebt liggen is dit dus zeker een makkelijke manier om veel geld te besparen.

Eigen risico verhogen

Wanneer je weinig klachten hebt en denkt komend jaar ook niet veel kosten voor medische zorg te hebben, dan kan het handig zijn om je eigen risico te verhogen. Het minimale eigen risico is dit jaar 385 euro, maar je kan het zelf nog verhogen tot maximaal 885 euro. Door deze verhoging zal je maandelijkse premie flink dalen, maar heb je wel meer kans dat je in één keer 885 euro moet betalen bij een ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *